Kayak jeung kanu

Canoeing boga dua item:kayakjeungkano.Kayak asalna tina parahu leutik dijieun ku Inuit di Greenland, kalawan kulit lauk paus jeung kulit otter dibungkus dina rak tulang jeung rowed kalawan wilah dina duanana tungtung. Parahu Rowing asalna di Kanada, ku kituna disebut oge parahu dayung Kanada.

Kayaking, asalna di Eskimo on Greenland di Amérika Kalér dina 1860s. Dina Januari 1924, anu "International Canoe Association" diadegkeun di Kopenhagen, ibukota Denmark, disingget jadi 1.RKDina 1936, Olimpiade 11 di Berlin. Dina 1954. , acara kayak 1000 m lalaki jeung 500 m awéwé didirikeun di Beijing Municipal Water Games. Dina taun 1974, Cina ngagabung ka International Union Union.

Organisasi Kayaking pangluhurna nyaéta Féderasi Kanu Internasional, dumasar di Madrid, Spanyol. Organisasi pangluhurna Cina nyaéta Asosiasi Kanu Cina, kantor pusatna di Beijing.

The asesoris utama kayak nyaeta dewan pedal suku, dewan korsi, rod setir, tali setir, setir, jsb aturan internasional boga wates luhur dina panjangna, rubak jeung beurat minimum kayak a.

Unggal kayak tiasa gaduh rudder.The ketebalan tina K1 na K2 teu kudu ngaleuwihan 10 mm;atawa K4 teu kudu ngaleuwihan 12 mm;Parahu bisa dirancang salaku jero (kayak) tinimbang luar (surfing).

 

3 person kayak


waktos pos: Apr-18-2022